top of page
Search
  • Writer's pictureTatevik Meliksetyan

Meeskonna tegevused perioodil 26.02- 06.03

Updated: Mar 14

Kadri - Liimisin kokku männipuidust sarvepilli õõnestatud pooled ning jätsin pitskruvide surve alla kuivama. Liimimiseks kasutasin B3 puiduliimi ning pigistusjälgede vältimiseks panin pitskruvi ja puidu vahele kanga. Sarvepilli jätsin kuivama õue, et niiske õhu käes ära hoida pragunemist.



Rasmus - Tunnis katsetasin paari võimaliku sarvepilli disainiga. esimese pildi puhul tulid mõõtmed isegi suhteliselt sobivad, kuna peame arvestama, et prinditavatel objektidel on mõõtmepiirid kasutatavate printerite tõttu. Teise disaini juures ma mõõtmeid otseselt ei jälginud tahtsin pigem proovida disaini. Seega edasi minnes peab otsustama, kas jääda väiksema ühe tüki disaini juurde või teha suurem pill aga mitmest tükist. Saime ka aru, et peame pilli disainides arvestama ka tugede vajadusega kui prinditav objekt on väga eksootilise kujuga.



Rainil tekkis ka hea mõte rakendada juba valmis olevat toorikut ja muuta ta pilliks lisades lihtsalt huuliku. Selline lahendus võimaldaks ilmselt keskenduda rohkem huuliku disaini mugavuse ja ühendus meetodile. Tegin ka ühe  suurema mitmeosalise mudeli, juuresoleval pildil on veidi valede mõõtmetega mida hiljem korrigeerisin tehes individuaal osasid.








Suur sarvepill


Jagas selle printimispiirangute tõttu neljaks osaks, mis idee poolest ühenduvad lihtsalt kokku kasutades kattuvat materjali mille saab vajadusel kinni liimida.






Selgus, et see variant ei ole hea, kuna seda  sellist kuju ei saa hästi printida. Otsustasime selle kõrvale jätta ja teha sirgema pilli. Kuna me tahame madala häälega pilli siis see peab olema suurem, umbes mõõtmetaga 60 pikk ja läbimõõduks 6-8 cm. Sarve kuju ei pea olema kõver ja see lihtsustab oluliselt modelleerimist. Modelleerime uue pilli sireg kujuga.


Maarja- Hakkas kirjutama vahekokkuvõtte, millega on võimalik tutvuda




Tatevik- Tegin video ja pildid pilli printimise ajal. Lisasin meeskonna tegevused, vahekokkuvõtte ja videod blogi.










26 views0 comments

Comments


bottom of page