top of page
Search
  • Writer's pictureTatevik Meliksetyan

Meeskonna tegevused perioodil 15.03- 21.03

Updated: Apr 19

Tegevuskava viimistlemine ja ära saatmine ELU. koordinaatoritele.- Kõik koos

Esitluse slaidide tegemine Canva keskkonnas- Tatevik

Variant 3 modelleerimine. Variant 3 modelleeritud nii, et saaks lõputult lisada vaheklotse sama huuliku otse kasutades ühte sama lihtsat kinnitusmeetodit, vajab katsetamist ja parandust- Rain


Kadri lõpetas männipuidust sarvepilli välisviimistluse.





Koosolek 19.03 

Slaidide ja esitluse arutlus. Variant 3 valmimisel. 





Kohtumine 21.03

Rain tegi proovi esitluse klassis. 

Saime tagasisidet, et pööraks tähelepanu esitlusel ka rääkides pilli ajaloost ja meeskonnatööst, rollijaotusest. Lõppu tuleks lisada ka, mida plaanime edasi teha ja projekti lõpus plaanime jagada sotsiaalmeedias ja ülikooli kodulehel. Mis materjale oleme kasutanud, mida uurinud.

Jaagupi juhendamisel saime meisterdada kõrrepilli ja  putkevile valmistamine. Putkevildega väike ühine harjutuslugu Jaagupi juhendamisel.



Saime tagasisidet ja käis arutelu, mis pidi oleks hea printida, et ei peaks panema tugesid. Esimese jupi saame homseks (22.03.2024) esitluseks kätte.




Karjapasun ehk männipuidust sarvepill sai sättitud Kihnust pärit südämetegä (Uus, Ingrid. 2005. Mõnõd noppõd Kihnu njäputüest. Viljandi Kultuuriakadeemia Rahvusliku tekstiili õppetool: Viljandi) põimitud paeltega. Lisaks iluandmisele on neil paeltel läbi aegade olnud head õnne ja kaitset pakkuv tähendus.- Kadri

Kirjutasin pillile veel Tiibeti lõpmatuse sõlme (https://en.wikipedia.org/wiki/Endless_knot 



Selline põimornament on levinud paljudes kultuurides üle maailma nagu ka sarvepilli kasutus. Lõpmatuse sõlme tähendus kätkeb endas kõikide asjade kokku kuuluvust. Sünd ja surm, kurbus ja rõõm, külm ja soe - need kõik on omavahel põimunud ning ühendatud lahutamatuks tervikuks, mis ongi meie igavikuline elu.

Pole siis imestada, et sarnast märki võib leida ka meie kodustelt kirivöödelt.

















LEPPISIME KOKKU LÕPUESITLUSPÄEVA AJA 11.06 KELL 17-19

12 views0 comments

Comentários


bottom of page